Jolka 1810(2020)

 

 

Úřední šiml zařehtal a my museli poslechnout. I tak by mohl znít úvod mého článku. Každoroční valná hromada členů klubu je nezbytnou součástí správného fungování naší organizace a vzniklý dokument zase nezbytnou součástí bytnící dokumentace našeho klubu, jež po nás náš stát vyžaduje. A když už se musíme vidět, tak proč si to nezpříjemnit. Proto již počtvrté spolu s klubovým setkáním pořádáme i oslavu nového roku v našich krásných napoleonských uniformách.  Díky aktivitě pana Zákoutského jsme již podruhé mohli oslavit jolku ve velmi důstojných podmínkách. K tomu přispěla i možnost využít příslušející „baňu“ a osvěžit se před začátkem schůze, čehož mnozí členové rádi využili. Jako tradičně jsme odhlasovali vše potřebné a po dvou hodinách se vrhli na poslední přípravy na večer. Slavnostní porcelán pro velení a hosty dodal Indián, a proviantního zabezpečení se zhostila osvědčená firma pana Bendy. Takže úderem 18:00 jsme mohli zasednut k prostřenému stolu.

Neboť jsme slavili rok 1810, tak bylo zjištěno, že v tomto období se náš pluk nacházel v Bulharsku. Tudíž i kuchyně byla přizpůsobena. Velící zajistil polévku druhotně příslušející místu našich oslav a my mohli ponořit lžíce do velice chutného obsahu.  Po té následovaly mastné masné produkty, které bylo nutné zalévat různými druhy nápojů, jimiž jsme byli zásobeni v míře větší než hojnější.  Nebylo proto divu, že zábava nabrala otáčky a jednotka se vrhla do hromadného zpěvu ruských písní a jiného kulturního programu.  Přesto, že proud osvěžujících nápojů byl vytrvalý, nikdo z přítomných nevybočil z řad slušných občanů a všichni se zvládli odebrat na lože  po vlastních nohou.  Ráno jsme provedli rozbor posledních večerních vystoupení nejtalentovanějších příslušníků naší jednotky a zahájili úklid. Po něm jsme se rozloučili a vyrazili do náruče našich domovů, abychom se v roce 2020 mohli opět potkávat na bojištích po celé Evropě.

PS: Jako heslo pro tento rok byl zvolen slogan, jehož autorem je pan Tlapák, a pro nezasvěcené zní naprosto debilně. Takže pro příští rok: „Klíče jsou v ledničce.“

Přejít nahoru